Известие

Collapse
No announcement yet.

Относно алармата...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Относно алармата...

Колеги днес се сблъсках със странен проблем с оригиналната аларма на 156.След смяна на батерията алармата напълно отказа да контактува с дистанционното.След отключване с ключа започна едно виене......Откачах акумулатора, сирената-резултат никакъв-пищи и не спира.
    Направи ми впечтление, че след като сложих батерията диода на дистанционното започна да свети непрекъснато, изчаках 10-тина секунди и натиснах бутона с който отключвам и заключвам, но резултата отново нулев.
    След час четене по чужди форуми и сайтове, извадих и сложих батерията отново и чаках сам да изгасне диода около 1 минута и изненада...всичко си дойде на място.
    Та колеги видях и други между нас сблъсквали се с подобен проблем на загуба на контактуване на дистанционното с алармата дано съм полезен.
    sigpic
    Alfa Romeo 156 1.6 16V Twin Spark
    .:: My PRECIOUS ::.

Ако не работи централното, като отвориш вратата - ключа в ключалката, контакт и млъква.
    Имобилайзера изключва алармата като си познае ключа... говорим за оригиналните аларми де.
    Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Благодарско и това е вариант.Но при липса на втори ключ.......???
      sigpic
      Alfa Romeo 156 1.6 16V Twin Spark
      .:: My PRECIOUS ::.

Comment

Нали ключа ти е в ръката?
        Не работи електрониката за отключване/заключване.
        Ако си с оригинална аларма и отключиш с ключа в ключалката, като го сложиш същия тоя ключ в конактното гнездо и дадеш конакт, имото гаси алармата.
        Патих го щото... счупи ми се бутончето в ключа.
        Та си влязох в колата по тоя начин, така спрях пищялката, после с технически нож - ключа на 2 и бутона от багажника кацна на управлението на централното.
        Поне докато си купя нов ключ де... сега оня "ремонтирания" седи за резерва.
        Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Working...
        X